Monday, November 30, 2009

Rumah Abah dah siap yey..


Akhirnya, setelah dua bulan berlalu, rumah abah siap jugak.. sempat la beraya kat rumah baru raya haji nie..

Gambar nie di ambil pada 5 oktober..banyak lagi blum siap masa nih..


Kontraktor yg buat rumah nie nama dia Din Taparokoi.. Seorang kontraktor melayu yg berjaya..

Pak Din berkata sesuatu kat Abah..

Rumah nie siap sepenuhnya pada 25 November iaitu lagi 2 hari nak raya haji. Sian emak n bapak aku penat mengangkut barang. Nasib baik dari estet nak ke rumah baru cuma 1km jer.. Bapak aku menggunakan khidmat traktor estet utk mengangkut barang.


Inilah hasilnya..panjang rumah 70kaki..



Ruang tamu, serta perabot baru..


Ruang lepak-lepak



Dapur yg luas...


Tempat parking kete berbumbung.. ehh sape budak kecik tuh?




Berbeza betul rumah dulu n sekarang..Teringat dulu2 sebelum pindah..

Bergambar di depan rumah lama..Arwah nenek dalam kenangan.. Masa nie kami 3 beradik belum kahwin lagi..



Adik2 aku, Yunus n Apis masa diaorg kecik.. takder keje mengasah parang..


Adik beradik di malam hari..Gambar tahun lepas nie.. kat umah lama



Dah tiga org anak abah kawin kat estet..

First skali kakak aku yg no dua pada tahun 2003, gamba ni diambil masa raya dulu..gamba kawin dia blum scan..


Pastuh kak long aku pada tahun 2005



Last skali aku kawin pada tahun 2008..
tak sempat nak kawen kat rumah baru..



Selamat tinggal rumah lama...huhu


Seronok betul rumah abah dah siap nie.. besar dan selesa.. Tapi mcmane pun aku takkan lupa segala kenangan selama aku berada di estet.. 27 tahun aku dan family hidup dgn penuh pahit manis,....



3 comments:

kakngah said...

alhamdulillah... rezeki kan..
aku dulu ngase gak duk estet tau...
tp, xder la rmh batu cam rmh abh ko tu. rmh papan jek. cat hijau giler punyer hijau...

ellenyna said...

alhamdulillah. :)

aisyahumaira said...

alhamdulillah..
aku pun dh merasa jejak kaki ke rumah baru nih..haha..

sonok2..buleh makan cempedak goreng panaz2..